APLICIRANJE ZA WORK AND TRAVEL PROGRAM

Pozovi nas, pošalji nam mejl, ili poseti našu kancelariju. Rado ćemo odgovoriti na sva tvoja pitanja, što tebe, naravno, nimalo ne obavezuje da se prijaviš na program. Ukoliko ti se dopadne to što čuješ, porazgovaraćemo malo o tvom znanju engleskog jezika (opušteno, ne delimo kečeve ), o tome koje te pozicije i lokacije zanimaju, te ti ponuditi listu odgovarajućih poslova.

VAŽNO: Naša agencija funkcioniše po principu – Ko prvi devojci, njemu devojka – pa će tako studenti koji su se ranije prijavili imati prednost za odabir poslova. Šta da ti kažemo, pohitaj!

Što se same dinamike programa tiče, sve se završava u nekoliko koraka. Ovako to izgleda:

1. POTPISIVANJE UGOVORA

Nakon što se prijaviš na program, potpisaćemo ugovor. Tada uplaćuješ troškove prijave, u iznosu od 9000 RSD i 200 USD i potrebno je da doneseš na uvid:

  • pasoš
  • index

2. POPUNJAVANJE APLIKACIJE I PRIKUPLJANJE DOKUMENTACIJE

Sledeći korak jeste popunjavanje aplikacije, što možeš uraditi u našoj kancelariji.

Što se dokumentacije tiče, potrebni su nam:

  1. Kopija pasoša i indeksa
  2. Uverenje sa fakulteta da si redovan student/kinja (original i engleski prevod)
  3. Dve fotografije 5X5, po standardu za Američku vizu (možemo ti i dobrog i iskunog fotografa preporučiti )
  4. CV
  5. Uverenje da nisi osuđivan/a (original i engleski prevod)

3. INTERVJU

Nakon što se odlučiš za kompaniju i poziciju, čeka te intervju uživo ili putem Skajpa, sa poslodavcem ili sponzorskom agencijom.

Mi ćemo te dobro pripremiti za to. Imaćemo jednu simulaciju intervjua, gde ćemo ti pokazati kako taj intervju izgleda, kakva pitanja možeš da očekuješ i kako da na njih odgovoriš, pa čak i naučiti kako da se smeškaš “po američki”.

Nakon što uspešno prođeš intervju, potpisuješ ugovor sa poslodavcem ( Job offer).

4. ČEKANJE (ali ne Godoa)

Nakon potpisivanja ugovora ćemo malo sačekati da pristigne DS formular, koji je zapravo garancija od poslodavca Američkoj ambasadi da ćeš po dolasku tamo imati obezbeđen posao.

Dok čekamo, prikljupljamo dokumenta za viziranje, a ti ćeš u našoj kancelariji imati simulaciju razgovora sa konzulima, gde ćemo zajedno proći kroz proceduru od trenutka ulaska u ambasadu do pojavljivanja pred konzulom. Postavljaćemo ti pitanja koja se često javljaju i zajedno doći do najadekvatnijih odgovora na njih.

5. KUPOVINA KARTE I ORIJENTACIJA

Cena karte nije uračunata u cenu programa, ali ćemo ti mi pomoći da pronađeš najekonomičnije rešenje, a i povezati te sa drugim studentima koji će ići za Ameriku u isto vreme, pa možete i zajedno uhvatiti avion 🙂

Pred put, OBAVEZNO je prisustvovati ORIJENTACIJI, gde ćemo pričati o DOs and DON’Ts za vreme trajanja programa, o kulturološkim razlikama, proceduri na aerodromu i… mnogo toga, čućeš već.

6. VIZIRANJE

7. TI U AMERICI