AVIO KARTE ZA WORK AND TRAVEL PROGRAM

Što se kupovine avionskih karata tiče, važno je imati na umu nekoliko stvari.

Pre svega, što ranije kupiš kartu, jeftinije ćeš proći, stoga pohitaj, prijavi se na program što pre.

Dalje, u zavinosti od poslodavca, sponzorska agencija može zahtevati da svi studenti stignu istovremeno i u tom slučaju ćemo, u dogovoru sa vama, studentima, naći najjeftiniju opciju ( i trudićemo se da vam pronađemo povezana sedišta, da se ne smarate u toku leta. )

Ukoliko nije neophodno da studenti stignu “na gomili”, možeš i sam sebi naći odgovarajući let, i naravno, konsultovati se sa nama, ukoliko želiš, a možemo ti i mi pronaći let, da se ne cimaš.

Što se opcije leta tiče, važno je znati:

  • Jeftinije nije uvek i najbolje
    Neki studenti se odlučuju da lete iz Budimpešte, budući da su tamo neretko karte jeftinije. Međutim, treba računati i na dodatne troškove prevoza do i od Budimpešte, kao i dodatnih nekoliko sati cimanja. Ukoliko je, kada se sve sabere, razlika neznatna, mi ti ipak savetujemo da letiš sa Tesle.
  • Ne ograničavaj se na direktne letove
    Ponekad je pametnije naći let do većeg internacionalnog aerodroma u blizini grada u kome ćeš živeti, pa odatle nekim drugim prevoznim sredstvom (autobusom, vozom, kombijem) nastaviti put do odredišta. Ukoliko imaš nedoumica, mi ćemo ti ukazati na sajtove gde možeš rezervisati prevoz, videti red vožnje i doći do ostalih bitnih informacija.

Protokol na aerodromu i let

Na aerodrom je potrebno stići minimum dva sata pre leta.

Što se prtljaga tiče, moći ćeš da poneseš kofer do 23kg, koji će biti smešten u tovarnom prostoru i ručni prtljag, u kom možeš nositi laptop i druge neophodne stvari.

SAVET IZ LIČNOG ISKUSTVA: Ponekad se desi da se prtljag malo zagubi, pa u ručni prtljag stavi i par gaća i čarapa, da ti se nađe, dok ne dođeš do svojih stvari. Uči na greškama autorke ovog teksta i člana ovog tima. 😉

VAŽNO: U ručni prtljag ne možeš staviti kozmetiku, hranu, vodu i naravno, oštre predmete.

Najčešće ćeš presedati u nekom većem evropskom gradu, ali ne moraš brinuti o prtljagu, jer se osoblje aerodroma brine o tome. Po dolasku u Ameriku, na aerodromu prolaziš pasošku kontrolu i tamo uzimaš svoj prtljag.

Preporučujemo ti da na prtljag napišeš svoje ime i prezime, da bi bio lakše prepoznatljiv u moru drugih kofera.

Ukoliko imaš nekih pitanja… znaš već, cimaj!