Poslovi Amerika - YuGo USA

Century Country Club, NY

Na nekih pola sata od Menhetna, u gradiću Purchase se nalazi golf klub Century. Ovo je klub zatvorenog tipa u kom se plaća članstvo. Primaju isključivo muškarce, ali pogodnosti za one koji budu leto proveli ovde su brojne. Studenti su smešteni u okviru samog posla, pa su ti troškovi nepostojeći, što je velika ušteda, jer student najčešće smeštaj plaćaju i do 2000$ po sezoni. Takođe, hrana je besplatna što je više nego dobra stvar, posebno za momke. I ako se radi na dve pozicije, zaduženja su prilično raznovrsna.

Za one koji su u kuhinji posao se sastoji od pripreme namirnica za taj dan, održavanje higijene kuhinje, serviranje, pranje sudova i slično. Za momke koji rade na poziciji Lifeguard/dinner server assistant radni dan se sastoji od proveravanja kvaliteta vode na bazenu, čisćenja, vođenja računa o tome da su svi sigurni. Popodne student rade u restoranu kluba u kome su konobari ili pomoćnici konobara.

Ono što je karakteristično za ovaj restoran je da nema bakšiša, sobzirom da članovi već plaćaju dosta novca da bi uopšte bili tu, ali to se ne odražava na zaradu. Zašto je to slučaj? Pa, zato što svi studenti pomažu sa apsoloutno svim što je potrebno, a samim tim imaju dosta sati.

Za nekoga ko radi 80 sati nedeljno, 40 će biti plaćeno po 10$, a sve preko tih 40h će biti plaćeno 15$ (odnosno 50% više). Pored svih prednosti u smislu besplatnog smeštaja i hrane, tu je i Njujork gde ćete moći da provodite svaki slobodan dan, a možda i da vidite neku od poznatih ličnosti koje su članovi kluba.

Poslodavac: Century Country Club

Pozicija: Kitchen help/dishwasher, Lifeguard/dinner server assistant

Satnica: 10$

Housing: free of charge

Engleski: Mid-Advanced

Comments are closed.