H-2A/H-2B Program

Ovaj program je osmišljen da pruži organizacionu podršku preduzećima tokom radnih sezona; bez obzira na to, ovaj program omogućava i obučenim i nekvalifikovanim radnicima da rade kod poslodavca do 10 meseci, a takođe imaju mogućnost da se vrate u istu kompaniju sledeće godine. Za program H-2A/H-2B, zapošljavanje je privremeno i na ograničen vremenski period. Pored toga, nema ograničenja koliko puta možete da se vratite u SAD i da radite sa istom organizacijom. Ovo ne samo da vam pruža osećaj stabilnosti, već i podstiče rast u određenoj oblasti i pruža osećaj bliskosti sa američkim poslodavcem i američkom kulturom. Da biste aplicirali za program i da bi ste imali mogućnost dobijanja radne vize, morate imati najmanje 18 godina. Takođe morate biti u stanju da pokažete svoju sposobnost da govorite osnovni razgovorni engleski, da pokažete da ćete se vratiti u Srbiju po isteku ugovora i na kraju, budete otvoreni za rad na nestručnim pozicijama. Uslovi: Pravo učešća na H-2A/H-2B programu imaju osobe koje:
  • Osobe koje su u radnom odnosu
  • Koje mogu da prilože potvrdu od poslodavca o zaposlenju
  • Imaju dokaze koji se odnose na socijalne, ekonomske i porodične veze sa stalnim mestom boravka
  • Poseduju znanje engleskog jezika u meri potrebnoj za sporazumevanje
  • Prihvataju da se vrate u svoju zemlju po završetku programa
  • Nisu krivično gonjeni i osuđivani
  • Tolerantni, fleksibilni, prilagodljivi, savesni, vredni
  • Poželjno je da imaju između 25 -45 godina ( ali nije uslov)

Trenutna ponuda poslova:

Aljaska – Fabrike ribe

Opis posla: Rad u fabrikama ribe. Proizvodnja, zamrzavanje, obrada, pakovanje,skladištenje.

Plata: $10.67  – $12.48

Veliki broj prekovremenog rada!!

Zahtevi: Osnovno poznavanje engleskog jezika, spremnost da osoba radi u timu i kao individua, izdržljivost i spremnost na konstantan rad, tačnost na poslu i ekspeditivnost. Prethodno iskustvo je prednost.

 

Hospitality – razne pozicije 

Pravo na program imaju samo kandidati koji su bili u Americi na H2B Vizi u 2016,2017 ili 2018 godini

Server
Bartender
Housekeeping
Cook
Kitchen Worker
Landscaping

 

Plata:   zavisi od poslodavca i lokacije.

 

Zahtevi: Osnovno poznavanje engleskog jezika, spremnost da osoba radi u timu i kao individua, izdržljivost i spremnost na konstantan rad, tačnost na poslu i ekspeditivnost. Prethodno iskustvo je prednost.

 

Operator Mašina:

Opis posla: Koristite mašine za berbu kako bi se pokupile različite žitarice, usevi lucerke i silaže. Podesite brzinu rezača, duvaljki, transportera i visine rezne glave pomoću ručnog alata. Promenite glavu za sečenje na odgovarajući način za useve. Eventualno servisiranje mašina i popravke na terenu. Vožnja teških kamiona zarad transporta useva do skladišta. Vožnja kamiona za transport traktora i opreme za berbu između radnih mesta.
Ugovori traju od 8-10 meseci. Zaradite i do $30,000 po ugovoru.

 

Plata: $ 11.20 do $ 14.00 Imajte na umu da je ovo samo opšta satnica. Podložna je promeni u zavisnosti od ugovora i lokacije zaposlenja.

 

Zahtevi: vozačka dozvola Rebuplike Srbije kategorije F (OBAVEZNA), prethodno iskustvo u radu sa velikim poljoprivrednim mašinama, kombajnima i njihovim različitim mašinama, kolica za zrno, prskalice, traktori, sejalice, poluprikolice. GPS tehnologija i znanje o pivot sistemima za navodnjavanje.Prethodno iskustvo u SAD-a je uvek poželjno.

Konkurs je završen!

Pčelari:

Opis posla: Svi aspekti komercijalnog pčelarstva. Održavati kvalitet košnica, premeštati košnice između različitih lokacija košnica, dodati kutije za proizvodnju meda, ukloniti kutije za proizvodnju / vađenje meda, žetvu / ekstrakt meda, hraniti i lečiti pčele i pakovati proizvode od meda. Opšte održavanje i održavanje opreme.

Zahtevi: Sposobni da rade na više lokacija i da putuju po potrebi, bez straha / alergija na pčele / polen.

Plata: $ 11.00 do $ 13.64 Imajte na umu da je ovo samo opšta satnica. Podložna je promeni u zavisnosti od ugovora i lokacije zaposlenja.

Iskustvo u odgoju pčela matica je poželjno.

Poznavanje Engleskog jezika.

Prijave su zatvorene za poziciju Pčelar: za ovu sezonu.

  • PRIJAVE ZA RADNI PROGRAM ZA SEZONU 2019 SU OTVORENE!