H-2A/H-2B Program

Ovaj program je osmišljen da pruži organizacionu podršku preduzećima tokom radnih sezona; bez obzira na to, ovaj program omogućava i obučenim i nekvalifikovanim radnicima da rade kod poslodavca do 10 meseci, a takođe imaju mogućnost da se vrate u istu kompaniju sledeće godine.

Za program H-2A/H-2B, zapošljavanje je privremeno i na ograničen vremenski period. Pored toga, nema ograničenja koliko puta možete da se vratite u SAD i da radite sa istom organizacijom. Ovo ne samo da vam pruža osećaj stabilnosti, već i podstiče rast u određenoj oblasti i pruža osećaj bliskosti sa američkim poslodavcem i američkom kulturom.

Da biste aplicirali za program i da bi ste imali mogućnost dobijanja radne vize, morate imati najmanje 18 godina. Takođe morate biti u stanju da pokažete svoju sposobnost da govorite osnovni razgovorni engleski, da pokažete da ćete se vratiti u Srbiju po isteku ugovora i na kraju, budete otvoreni za rad na nestručnim i stručnim pozicijama.

Uslovi:

Pravo učešća na H-2A/H-2B programu imaju osobe koje:

  • Imaju dokaze koji se odnose na socijalne, ekonomske i porodične veze sa stalnim mestom boravka
  • Poseduju znanje engleskog jezika u meri potrebnoj za sporazumevanje
  • Prihvataju da se vrate u svoju zemlju po završetku programa
  • Nisu krivično gonjeni i osuđivani
  • Tolerantni, fleksibilni, prilagodljivi, savesni, vredni
  • Poželjno je da imaju između 25 -45 godina ( ali nije uslov)

Trenutna ponuda poslova:

Hospitality – Summer Season 2020/ Winter Season 2020

Poslednji konkurs za ovu godinu!!!

 

Konkurs i prijava za sezonu Summer/Winter 2020 je otvorena. Možete se prijaviti popunjavanjem formulara dole. Poslodavci za letnju sezonu su Kantri Klubovi i Odmarališta U Nju Jorku,Nju Džersiju,Konektikatu,Severnoj Karolini, Masačusetsu i Pensilvaniji. Poslodavci za Zimsku sezonu 2020 su locirani na Floridi.

Za pozicije Bartendera je obavezno prethodno iskustvo i poznavanje osnove Mixologije!

Svaki poslodavac obezbeđuje smeštaj kandidatima koji se skida sa plate na nedeljnom nivou.

Avio Karta je plaćena od strane poslodavca i trošak viziranja se refundira kandidatu po dolasku u Ameriku.

Pre odlaska u Ameriku je obavezno osiguranje za svakog kandidata.

 

Poslednje prijave, obuka i trening je 10 Novembra u Novom Sadu.

Mesta su limitirana zarad kvaliteta obuke i testiranje.

 

Pozicije:

Server
Bartender
Assistant Server

Bar-back

 

Plata:  

Server- $14.4 do $18 + Tips
Bartender – $15  do $18 + Tips
Assistant Server –  min. $12.5 
Bar-back – min. $12.5

Satnica varira od poslodavca do poslodavca. Takodje broj radnih sati je minimum 40 plus prekovremeni rad, slobodni dani  variraju od svakog poslodavca.

 

Zahtevi: Osnovno poznavanje engleskog jezika, spremnost da osoba radi u timu i kao individua, izdržljivost i spremnost na konstantan rad, tačnost na poslu i ekspeditivnost. Prethodno iskustvo je prednost. Položena obuka u agenciji.

Aljaska – Fabrike ribe

Opis posla: Rad u fabrikama ribe. Proizvodnja, zamrzavanje, obrada, pakovanje,skladištenje.

Plata: $10.67  – $12.48

Veliki broj prekovremenog rada!!

Zahtevi: Osnovno poznavanje engleskog jezika, spremnost da osoba radi u timu i kao individua, izdržljivost i spremnost na konstantan rad, tačnost na poslu i ekspeditivnost. Prethodno iskustvo je prednost.

 

 

Operator Mašina:

Opis posla: Koristite mašine za berbu kako bi se pokupile različite žitarice, usevi lucerke i silaže. Podesite brzinu rezača, duvaljki, transportera i visine rezne glave pomoću ručnog alata. Promenite glavu za sečenje na odgovarajući način za useve. Eventualno servisiranje mašina i popravke na terenu. Vožnja teških kamiona zarad transporta useva do skladišta. Vožnja kamiona za transport traktora i opreme za berbu između radnih mesta.
Ugovori traju od 8-10 meseci. Zaradite i do $30,000 po ugovoru.

 

Plata: $ 11.20 do $ 14.00 Imajte na umu da je ovo samo opšta satnica. Podložna je promeni u zavisnosti od ugovora i lokacije zaposlenja.

 

Zahtevi: vozačka dozvola Rebuplike Srbije kategorije F (OBAVEZNA), prethodno iskustvo u radu sa velikim poljoprivrednim mašinama, kombajnima i njihovim različitim mašinama, kolica za zrno, prskalice, traktori, sejalice, poluprikolice. GPS tehnologija i znanje o pivot sistemima za navodnjavanje.Prethodno iskustvo u SAD-a je uvek poželjno.

Konkurs je završen!

Pčelari:

Opis posla: Svi aspekti komercijalnog pčelarstva. Održavati kvalitet košnica, premeštati košnice između različitih lokacija košnica, dodati kutije za proizvodnju meda, ukloniti kutije za proizvodnju / vađenje meda, žetvu / ekstrakt meda, hraniti i lečiti pčele i pakovati proizvode od meda. Opšte održavanje i održavanje opreme.

Zahtevi: Sposobni da rade na više lokacija i da putuju po potrebi, bez straha / alergija na pčele / polen.

Plata: $ 11.00 do $ 13.64 Imajte na umu da je ovo samo opšta satnica. Podložna je promeni u zavisnosti od ugovora i lokacije zaposlenja.

Iskustvo u odgoju pčela matica je poželjno.

Poznavanje Engleskog jezika.

Prijave su zatvorene za poziciju Pčelar: za ovu sezonu.

  • PRIJAVE ZA RADNI PROGRAM ZA SEZONU 2019 SU ZATVORENE