Poslovi Amerika - YuGo USA - Rino, Kalifornija

Reno, CA

Poslovi Amerik - YuGo USA - Rino, KalifornijaNajveći mali grad na svetu, to je moto Rina. Grad koji je Las Vegas u malom, pun kazina, dobrog noćnog života i pravog američkog duha. Kada se umorite od grada, planine i jezera su na par sati vožnje. Rino je grad koji je blizu granice Nevade i Kalifornije, na neka 4 sata od San Franciska.

Već tri godine naši studenti provode leto kod ovog poslodavca, a svako ko ode, želi da se vrati naredne godine. Razlozi su mnogobrojni, ali da krenemo od početka. Studenti za posao konkurišu uživo, na Job Fair-u u Beogradu. Kada uspešno stignu do vize, lete za Rino gde ih očekuje i više nego odličan smeštaj. Studenti su smešteni u apartmanima u blizini hotela, koji su potpuno opremljeni i u njima se smeštaju po tri studenta. Cena smeštaja je oko 150$ nedeljno, što je malo iznad proseka, ali visoke satnice i niski ostali troškovi života i to čine zanemarljivim. Do posla mogu koristiti autous, za koji dobijaju mesečne karte sa popustom (oko 30$). Kada prvi put dođu u hotel, provode dve nedelje na treningu, koji je plaćen po 9$ na sat. Nakon toga, zavisno od toga kako su se pokazali, dobijaju priliku da rade u različitim delovima hotela.

Pozicije su svih vrsta, kuhinja, sobar/ica, server na bazenu, room service… Posebno dobra stvar kod Peppermilla je to što većina studenata radi više poslova u okviru samog hotela, što znači dosta prekovremenih sati. Dakle, 12$ osnovna satnica, a prekovremeno 50% više, odnosno 18$. Pored toga, studenti mogu u okviru svoje smene od 8 sati da imaju obrok u kantini za zaposlene. Naravno, salad bar, žitarice, kafe, sokovi, voda su besplatni za sve zaposlene u svakom momentu.

Poslodavci su vodili dosta računa o studentima, tako što su im organizovali izlete, kulturene aktivnosti i slično. Blizu Rina je jedna od najlepših jezerskih oblasti Amerike, Lake Tahoe, za sve kojima prija malo odmora od užurbanog grada, tu je jezero sa najprozirnijom vodom na svetu, odlično za sve sportove na vodi.

Poslodavac: Peppermill hotel and resort https://www.peppermillreno.com/

Pozicija: F&B, Kitchen, Room attendant, Hotel Worker

Satnica: 9$/h na treningu (nakon toga povećanje i do 12$)

Housing: 150$/week

Engleski: Mid-Advanced

Comments are closed.