WORK AND TRAVEL PROGRAM

Što se samog smeštaja tiče, u zavisnosti od posla koji obavljaš, poslodavca, pa i same lokacije na kojoj ćeš raditi, postoji nekoliko opcija:

  1. Smeštaj obezbeđuje poslodavac
    Ovo se najčešće odnosi na studente koji će raditi u hotelima, gde poslodavac obezbeđuje smeštaj po niskim cenama ili pak BESPLATNO. Oni koji budu radili u ugostiteljstvu će vrlo često imati obezbeđen i obrok, opet besplatno ili po niskim cenama, što u situaciji kada radiš 2 posla, znači više nego mamina supa posle lude subotnje žurke.
  2. Sponzorska agencija obezbeđuje smeštaj
    U ovom slučaju, uglavnom se iznajmljuje kuća, koju dele učesnici W&T programa.
  3. Sam nalaziš smeštaj
    Hm, “sam” je ipak preteška reč, nadamo se da ti je već jasno da u toku ovog procesa nikada nisi sam i da smo mi uvek tu da ti pomognemo. Možemo te povezati sa drugim studentima koji će zajedno raditi u istoj kompaniji ili gradu, pa možete zajedničkim snagama, uz naše savete, naći smeštaj. Ukoliko ne možete iz Srbije da nađete smeštaj, možete iznajmiti sobe u nekom jeftinom hostelu, a potom peške, polako. Mi ćemo obezbediti spisak potencijalnih lokacija, iz iskustva porethodnih generacija studenta, na kojima možete živeti.

Cena smeštaja u Americi

Što se cena tiče, računaj da će ti trebati od 80-120 dolara nedeljno za troškove smeštaja, u zavisnosti od grada, lokacije, ali i broja cimera. Mnogi studenti iznajmljuju i nenameštene stanove, koje opreme dušecima na naduvavanje (na kojima se, možemo ti iz ličnog iskustva reći, spava kao na oblaku). Američki stanovi imaju ugrađene ormane, normalno i kuhinje i kupatila, tako da ti osim tog kreveta na kome ćeš dušom danuti posle napornog posla, i neće mnogo trebati. Keep it simple, bahatićeš se po kraju programa, kada zgrneš neke novce.

Ukoliko imaš nekih nedoumica, znaš već, cimaj nas!